Dode bij bomaanslag op vliegtuig in Somalië

Een explosief heeft een gat in de romp van een lijnvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines geslagen. De aanslag gebeurde in Somalië, waar de beruchte terreurgroep Al-Shabaab actief is. Er viel een dode, twee mensen raakten gewond.

De piloot van de 74 passagiers zei na zijn landing: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Goddank is het goed afgelopen". Hij is ervan overtuigd dat de explosie door een bom werd veroorzaakt. Ook een luchtvaartspecialist spreekt van een explosief, schrijft ABC News.

Enkele minuten nadat het vliegtuig onderweg naar Djibouti  was opgestegen keerde het alweer terug door een luide knal. Nadat de rook was opgetrokken openbaarde zich het gapende gat. Ook een ambassadeur van de Verenigde Naties was aan boord.

Hoewel het nog niet bevestigd is, is het vrijwel zeker dat er een dode te betreuren is. Zowel passagiers als mensen op de grond melden dat er een persoon door het gat naar beneden is gevallen. Een politieagent van het naburige dorp Balad kan dat bevestigen.