Skeletonster en FOK!ster Bos stunt met zilver op WK junioren

Skeletonster Kimberley Bos heeft in het Duitse Winterberg voor een daverende stunt gezorgd. Tijdens het WK junioren sleedde de Edese naar een zilveren medaille in veruit de beste race uit haar carrière. 

Na de eerste van twee runs stond Bos op een bijzonder knappe vierde plek in een deelnemersveld met onder meer Elena Nikitina (winnares van olympisch brons), Lelde Priedulena (drie keer top-6 in de World Cup dit seizoen) en een trio van Duitse supertalenten. De sporen waar de atleten bij de start hun slee in duwen om de eerste meters recht af te leggen bleken echter niet in orde te zijn, waardoor vele atletes uit de sporen schoten en een weggegooide run kenden. Daarom werd de eerste manche volledig overgedaan, maar dit keer ging het alleen maar beter: Bos legde beslag op de tweede plek en was de enige die de Letse Priedulena goed kon volgen.

In de tweede run was ze opnieuw erg sterk met een vierde tijd. Dat bleek genoeg om de Duitse Anna Fernstädt achter zich te houden en zo naar een bijna ongelooflijke zilveren medaille te sleeën. Nog nooit haalde een Nederlandse skeletonner in een internationale wedstrijd een medaille, ook niet bij de junioren. Het lijkt inmiddels bijna onontkomelijk dat Bos later dit jaar ook op het volwassen WK mag starten, waar ze haar debuut kan gaan maken. Als er geen rare dingen gebeuren staat Nederland daar voor het eerst in de geschiedenis met twee deelneemsters aan de start, want ook Joska le Conté lijkt op weg om het te halen.

 

Gewoon tweede geworden op het WK junioren in winterberg! Verslag volgt nog.

Geplaatst door Skeletonster Kimberley Bos op zaterdag 23 januari 2016

Le Conté kwam op haar beurt in het Canadese Whistler in actie in de World Cup, waar ze tot een veertiende plek kwam. De winst was zoals bijna te doen gebruikelijk voor de Duitse Tina Hermann, die de Amerikaanse Anne O'Shea nipt van zich af wist te houden. Jacqueline Lölling zorgde met plek drie voor een tweede Duitse medaille op de olympische baan van 2010.

Overigens is Bos niet alleen skeletonster, maar ook een FOK!ster. Ze is met enige regelmaat te vinden in zowel haar eigen topic als het skeletontopic op het FOK!forum, waar ze onder de naam Skeletonster vragen beantwoordt en mensen informeert over haar loopbaan.