Azarenka blijft ongenaakbaar, Muguruza struikelt op Australian Open

Voor Garbiñe Muguruza is de Australian Open in de derde ronde afgelopen. De Spaanse nummer drie van de wereld wist niet voorbij de Tsjechische Barbora Strycova te komen, die op plek 48 van de wereldranglijst staat. 

Muguruza verloor al direct haar eerste servicegame, maar dat kon ze in de eerstvolgende game weer goedmaken. Gelijk daarna leverde ze haar opslag echter weer in en dit keer kreeg ze van Strycova niet de kans dat ongedaan te maken. De Tsjechische liep in een half uurtje uit naar 6-3 en de setwinst. In set twee raakte de Spaanse opnieuw haar allereerste opslaggame al kwijt. In een ellenlange tweede game kreeg ze meerdere kansen om haar opponente terug te breken, maar het lukte niet. Op 4-2 ging het nog een keer fout, waarna Strycova de wedstrijd vakkundig uitserveerde: 6-3, 6-2.

Viktoria Azarenka blijft ondertussen zeer overtuigend spelen. Dit keer moest de Japanse qualifier Naomi Osaka (WTA-127) eraan geloven tegen het geweld van de Wit-Russische nummer zestien van de wereld. Osaka won verrassend genoeg de eerste game van de wedstrijd, nota bene op de service van Azarenka. Die liet dat echter niet nog eens gebeuren en won de set met 6-1. Osaka had in set twee vervolgens geen moment een echte kans en na minder dan een uur was het voorbij: 6-1, 6-1. Na drie wedstrijden heeft Azarenka bij elkaar nog maar vijf games verloren.

In de achtste finale staan de Wit-Russische tegenover Strycova.