Kristoffersen slalomt weer naar zege, Hirscher faalt

Skiër Henrik Kristoffersen heeft in het Zwitserse Wengen de World Cup-slalom gewonnen. De Noor hield in de lastige weerscondities prima stand en liet de vallende sneeuw niet in de weg zitten.

Kristoffersen nam bij de eerste run de leiding al in handen, 0,16 seconden voor de oude rot Giuliano Razzoli. Felix Neureuther stond op 0,35 seconden op plek drie namens Duitsland, voor de Fransman Jean-Baptiste Grange (+0,41) en de Italiaan Stefano Gross (+0,46). Marcel Hirscher op 0,74 seconden en deelde plek tien daar met twee andere skiërs. 

De eerste echte toptijd in de tweede run werd neergezet door de Zweed Jens Byggmark, de nummer 22 na de eerste manche. Tot een ieders verbazing bleef de ene na de andere tegenstander zijn tanden stuk bijten op de tijd van Byggmark, inclusief Hirscher die de finish zelfs niet haalde. Uiteindelijk leverde het de Zweed een megasprong op naar de vierde plek in de eindstand. Gross ging hem voorbij en greep de derde plek, waarna Grange en Neureuther wat plekken inleverden. Razzoli hield zijn tweede plaats vast en Kristoffersen liet zijn vierde zege in vijf slaloms dit seizoen niet meer uit handen glippen.