Bill Cosby voorgeleid voor rechter

De Amerikaanse komiek Bill Cosby (78) is woensdag voor een rechter verschenen in een strafzaak die tegen hem loopt wegens aanranding. Hij ontkende schuld en mocht na tien minuten weer vertrekken. Wel moest hij een borgsom van een miljoen dollar betalen. Ook moest Cosby zijn paspoort inleveren, aldus diverse media.

Eerder op de dag hadden aanklagers laten weten dat hij strafrechtelijk wordt vervolgd wegens de aanranding. De entertainer is aangeklaagd op de beschuldiging dat hij een vrouw heeft gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad van Philadelphia, in 2004. De zaak zou over enkele dagen verjaren.

In de afgelopen jaren hebben tientallen vrouwen Cosby beschuldigd van seksueel wangedrag en geweld. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend en begon deze maand een rechtszaak tegen zeven vrouwen wegens smaad.

Cosby verscheen in een vest en met wandelstok in het gebouw van de rechter. Hij werd door twee mensen aan zijn zij geholpen. Hij legde geen verklaring af.

Bill Cosby voorgeleid voor rechter
Bill Cosby voorgeleid voor rechter (Foto: BuzzE)