FOK! Wat een weer: de donkere dagen voor kerst

De donkere dagen voor kerst. We zitten er middenin, en hoewel het officieel winter is, is er van winterweer nog steeds geen sprake. Wel is het grauw en grijs momenteel. De dag begint met (lichte) motregen, die in de loop van de dag wegtrekt naar het oosten, waarna uit het westen de zon probeert door te breken. De temperatuur ligt onveranderd in de dubbele cijfers, 12 tot 13 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. 

Zon op: 08.47 uur
Zon onder: 16.31 uur 

Gisteren zat ik in de auto, en voor ons hing een prachtige lucht met witte wolken. Ervoor dreef één kleine grijze (regen)wolk. Hoe grappig was het om te zien dat de witte wolken stil leken te hangen, en het kleine grijze wolkje voortgejaagd leek te worden. 

regenwolk (Foto: DJMO)
regenwolk (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1888 sneed Vincent van Gogh een deel van z'n eigen oor af. 

* In 1970 werd het hoogste punt van de noordelijke toren van The Twin Towers bereikt. In 2001 zouden de torens het doelwit zijn van een terroristische aanslag. 

* In 1984 behaalde het Nederlands Elftal de eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks door te winnen van Cyprus. Peter Houtman maakte het enige doelpunt van die wedstrijd.