Uitslagen Eredivisie 19/12/2015

AZ heeft in de Eredivisie eindelijk weer een punt weten te pakken. De Alkmaarders leidden in eigen huis lang met 1-0 tegen FC Utrecht, maar die club kwam in een spectaculaire slotfase op een 1-2 voorsprong. In blessuretijd redde Gouweleeuw vanaf de strafschopstip alsnog een punt: 2-2. Bij de thuisploeg maakte Ron Vlaar zijn rentree in de Eredivisie.

PSV heeft moeizaam met 3-2 van PEC Zwolle gewonnen. In Eindhoven zag het hier in de beginfase niet naar uit, omdat Pereiro de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong zette. Na een benutte strafschop van Van Polen en een uithaal van Veldwijk stond het bij rust zowaar 2-2. PSV-spits De Jong kreeg in de tweede helft enorme dotten van kansen voordat hij een kwartier van tijd de winnende treffer aantekende.

AZ

2 - 2

FC Utrecht

27' Johansson
90+1' Gouweleeuw(pen)