FOK! Wat een weer: toe aan vakantie

Het is bijna lente! Of nou ja, het lijkt er qua weerbeeld wel heel erg op. Het is vandaag droog, lichtbewolkt en de temperaturen liggen tussen de twaalf graden op de wadden, tot 16 graden in Limburg. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot krachtig. Dit weer blijft tot het weekend aanhouden, en ook volgende week is het ongekend zacht voor de tijd van het jaar. 

Slecht nieuws voor de winterliefhebbers: volgens weeronline.nl zijn de kansen op een witte kerst vrijwel nihil. Wat denken jullie ervan? Gaat het dit jaar nog sneeuwen of kunnen we beter op vakantie gaan om kerst te vieren? 

Over vakantie gesproken. Aangezien de weerfoto's een beetje uitblijven, ben ik gaan grasduinen tussen de foto's van mijn familie en vrienden op Facebook. Daar spotte ik ook onderstaande foto van een glas-in-loodraam in de Sainte Chapelle in Parijs. Mijn tante is daar momenteel op vakantie, en hoewel ik persoonlijk weinig met kerken of kapels heb, vind ik dit glas-in-loodraam toch wel erg mooi! 

Sainte Chapelle in Parijs  (Foto: De tante van DJMO)
Sainte Chapelle in Parijs (Foto: De tante van DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1903 maakte Orville Wright de eerste gemotoriseerde vlucht met de Wright Flyer

* In 2003 maakte SpaceShipOne zijn allereerste ruimtevlucht. De datum is niet geheel toevallig gekozen, hij viel exact honderd jaar na de eerste vlucht van Orville Wright. 

* In 1938 brandde het station van Utrecht Centraal bijna volledig uit. Het station was pas twee jaar oud. 

* In 1989 werd de eerste aflevering van The Simpsons uitgezonden. Het is de langstlopende animatieserie ter wereld.