Dick Jol is weer vrij: "Afwerende beweging, meer niet"

Dick Jol zat onlangs twee weken in voorarrest, omdat hij een jonge vrouw zou hebben mishandeld met een staaf. De voormalige topscheidsrechter doet nu zijn verhaal.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Jol dat hij een steiger aan het uitladen was toen twee personen op een scooter over de stoep raasden. Hij sprak het duo aan, omdat zijn driejarige dochtertje bijna werd aangereden. Er ontstond een opstootje met de bestuurder van de scooter.

Jol werd naar eigen zeggen vervolgens aangevallen door de vrouw die achterop de scooter zat, waarbij hij zelf op de grond viel. "Bij het afweren raakte ik haar met een aluminium buis die ik al in mijn handen had, omdat ik een steiger stond uit te laden. Ze begon te gillen en te schreeuwen, waarna ik wegliep en thuis met allerlei verwondingen aan mijn handen op de politie wachtte."

"Ik hoorde de ambulance al en zag allerlei mensen toestromen, dus ik wist wel hoe laat het was. En de aangifte volgde." Woensdag werd Jol onder voorwaarden vrijgelaten. De 59-jarige Scheveninger is blij dat zijn dochtertje er ongeschonden vanaf kwam. "Als ze haar hadden aangereden, dan had ik nu voor een ander misdrijf gezeten."

Ondertussen blijft Jol ontkennen dat hij de vrouw geslagen of geschopt heeft, zoals enkele getuigen beweren. "Het was een afwerende beweging."

Dick Jol is weer vrij: "Afwerende beweging, meer niet" (Pro Shots / Judith Bogaardt)
Dick Jol is weer vrij: "Afwerende beweging, meer niet" (Pro Shots / Judith Bogaardt)