Federer verslaat Djokovic in ATP Finals

Tennisser Roger Federer is na twee groepsduels al zeker van een plaats in de halve eindstrijd van de ATP Finals. De 34-jarige Zwitser was dinsdag verrassend veel sterker dan titelhouder Novak Djokovic (7-5 en 6-2).

De Servische nummer één van de wereld moest in de O2 Arena na 23 overwinningen op rij weer eens een nederlaag slikken. Hij verloor bij een achterstand van 6-5 de controle over de eerste set. Djokovic knokte zich in de tweede set terug van een achterstand van 2-0 (2-2), maar verloor vervolgens vier games op rij. Na 1 uur en 17 minuten was het duel voorbij.

Voor Djokovic was het zijn eerste nederlaag in een indoorwedstrijd sinds 2012. Hij bleef in 38 indoorwedstrijden op rij ongeslagen. In de onderlinge duels met Federer staat hij nu weer op achterstand: 22-21.

Djokovic won het toernooi in Londen de laatste drie keer. Hij moet in zijn laatste groepspartij tegen de nog puntloze Tsjech Tomas Berdych met twee sets winnen om op eigen kracht door te gaan naar de laatste vier.