Judoka Elmont beëindigt carriére

Judoka Guillaume Elmont stopt per direct met judoën op wedstrijdniveau. Door een scheur in zijn biceps moet de 34-jarige judoka drie maanden aan de kant staan. Door deze blessure zou het voor hem onmogelijk worden om zich te plaatsen voor Rio.

Elmont had in de klasse tot 90 kilogram concurrentie van Noël van 't End voor een ticket naar de Olympische Spelen. Van 't End staat op de zevende plaats van de olympische ranglijst, terwijl Elmont op de zestiende plek staat. Door zijn blessureleed ziet de Haarlemmer echter geen mogelijkheden meer om zich te kwalificeren.

Guillaume, het oudere broertje van Dex, behaalde in 2005 zijn beste resultaat: hij werd wereldkampioen. Ook werd hij nog een keer derde op het WK en haalde hij vier EK medailles. Daarnaast vertegenwoordigde hij Nederland drie keer op de Olympische Spelen met als beste prestatie een vijfde plaats in 2008. Deze resultaten behaalde hij allemaal in -81 kg klasse. Na de Spelen van Londen besloot Elmont zich te gaan richten op de -90 kg klasse. In deze klasse behaalde hij deze zomer een bronzen medaille op de Europese Spelen.