Judoka Verhagen pakt brons op Grand Slam Tyumen

Sanne Verhagen heeft zaterdag een bronzen medaille veroverd bij de grand slam judo in de Russische stad Tyumen. De 22-jarige Nederlandse judoka won de strijd om de derde plek in de klasse tot 57 kilogram van Sabrina Filzmoser. Verhagen versloeg de Oostenrijkse met waza-ari.

Verhagen begon het toernooi met een zege op Johanna Müller uit Duitsland op ippon. Daarna versloeg ze de Russische Tatjana Kazenyuk op straffen. Tegen de Roemeense Corina Caprioriu was ze in de halve finales echter niet opgewassen, waarna de strijd om brons resteerde. De judoka die vorig jaar brons won op het WK lijkt al kaar Nederlandse concurrenten voor de Olympische Spelen te hebben afgeschud. Per gewichtsklasse mag ieder land slechts één judoka inschrijven.

Voor Annicka van Emden zat het toernooi in klasse tot 63 kilogram er snel op. Ze nam het in haar eerste partij op tegen Ketleyn Quadros uit Brazilië en verloor direct. De Braziliaanse versloeg Van Emden met een golden score. Zondag komen Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (beiden in de klasse -78 kg) nog op de mat.