Nieuw album The Common Linnets binnen op 1

Het nieuwe album van The Common Linnets wordt goed verkocht. De plaat, II, kwam vrijdag binnen op nummer 1 van de Nederlandse Album Top 100.

Onder meer de singles We Don't Make The Wind Blow en Hearts On Fire staan op het tweede album van de band van Ilse DeLange, dat vorige week vrijdag uitkwam. "We zijn ongelofelijk trots dat ons album zo geweldig ontvangen wordt", zo laat Ilse weten. "We hebben er met veel plezier en liefde aan gewerkt en dan kun je alleen maar hopen op deze overweldigende reactie van het publiek."

Vrijdagavond is de band te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night. Daar zullen ze een aantal nummers van II live spelen. Op 13 november gaat de clubtour van The Common Linnets van start.

The Common Linnets nemen de eerste plek in de Album Top Tien deze week over van Nick & Simon. De twee Volendammers kwamen vorige week op een binnen met hun nieuwe album Open. Deze week staan de mannen op de derde plek.

Er staan nog meer nieuwkomers in de Album Top Tien van deze week. Op de vijfde plek staat Don henley met zijn plaat Cass County en op de zevende plek staat de Britse house-act Disclosure met hun album Caracal. De top tien wordt ook afgesloten door een nieuwkomer: New Order met Music Complete.

Album Top 10 Week 40
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) The Common Linnets - II
2. (3) Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor kinderen 36 - Raar maar waar
3. (1) Nick & Simon - Open
4. (2) David Gilmour - Rattle That Lock
5. (-) Don Henley - Cass County
6. (4) Keith Richards - Crosseyed Hearts
7. (-) Disclosure - Caracal
8. (6) Toppers - Toppers in concert 2015
9. (25) Maaike Ouboter - En hoe het dan ook weer dag wordt
10. (-) New Order - Music Complete

Nieuw album The Common Linnets binnen op 1
Nieuw album The Common Linnets binnen op 1 (Foto: BuzzE)