Minister antwoordt Kamer dinsdag over Volkert

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie stuurt de antwoorden op Kamervragen over de kwestie rond Volkert van der G. maandag niet meer naar de Tweede Kamer. Dat zal hij dinsdag doen, voorafgaand aan de regeling van werkzaamheden, schrijft hij in een korte brief aan de Tweede Kamer. Die regeling is dinsdagmiddag.

Vorige week had Van der Steur toegezegd dat hij uiterlijk maandag de Kamer zou informeren. Maar 'gezien de zorgvuldigheid waarmee ik de Kamer wil informeren is het van belang dat afstemming met alle relevante partijen plaatsvindt.'

Van der Steur staat onder druk nadat vorige week duidelijk werd dat de eerste foto's van Volkert van der G. na zijn voorwaardelijke vrijlating in scène zijn gezet. Het Openbaar Ministerie wist daarvan, maar Van der Steur beweerde afgelopen dinsdag tijdens het vragenuurtje dat zijn ministerie er niet van wist, zo schrijft De Telegraaf.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer met de minister over de affaire rond het mediaverbod, zoals dat voor Van der G. geldt. De moordenaar van Pim Fortuyn kwam vorig jaar mei voorwaardelijk vrij nadat hij tweederde van zijn achttienjarige straf had uitgezeten.

Minister antwoordt Kamer dinsdag over Volkert

Minister antwoordt Kamer dinsdag over Volkert (Foto: ANP)