Overvallen bejaard echtpaar gedrogeerd

De overvallers die recent toesloegen bij een hoogbejaard Amsterdams echtpaar hebben hun slachtoffers niet alleen ernstig mishandeld, maar ook gedrogeerd. Dat meldt de lokale omroep AT5 op basis van Telegraaf-berichtgeving.

Op dinsdag 4 augustus rond 13.30 uur werden de man (87) en vrouw (86) thuis overvallen door twee mannen. Die wisten de woning binnen te dringen door zich voor te doen als politieagenten. Het hoogbejaarde echtpaar werd vastgebonden en ernstig toegetakeld. Een zoon van het echtpaar heeft een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders.

Vrijdag werd duidelijk dat de toestand van de 87-jarige man verder is verslechterd. De zoon heeft laten weten dat een gesprek met zijn vader niet mogelijk is; met zijn moeder gaat het ietsje beter.

Drankje
De zoon heeft zaterdag aan De Telegraaf verteld wat zijn ouders hebben moeten doorstaan. Na de mishandeling werden ze gedwongen om een drankje te drinken waarvan ze duf moesten worden. Ze kregen daarbij een pistool tegen het hoofd gedrukt. Eén van de daders had ook een vinger van de vrouw willen afsnijden voor een ring. Uiteindelijk lukte het de bejaarde vrouw met veel pijn en moeite om de ring van haar vinger af te krijgen.

Signalement
De politie gaf enkele dagen na de overval een signalement van de daders vrij. Het gaat om twee licht getinte mannen. Beide mannen waren volledig in het zwart gekleed. Eentje droeg een pet, had een stoppelbaard en was slank gebouwd. De tweede verdachte heeft een steviger postuur. Hun leeftijd is onbekend.

Een oplettende gebruiker van de AT5-website wijst op videobeelden van twee nepagenten die eind januari tevergeefs aanbelden bij een woning in Purmerend. Of het om dezelfde mannen gaat als in Amsterdam is onduidelijk, maar het signalement vertoont sterke overeenkomsten.