Vrouw (75) zwaar mishandeld en verkracht

In Amsterdam is een 75-jarige vrouw ernstig mishandeld en verkracht door een nog onbekende man, schrijft AT5. Dat is gebeurd in de vroege ochtend van vrijdag 31 juli, maar de politie heeft woensdag een compositietekening van de dader gepubliceerd.

De bejaarde vrouw liep de bewuste ochtend rond 07.00 uur over het Helmersplantsoen met haar hondjes. Plotseling werd ze een daar gelegen onderdoorgang ingegetrokken; de voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis.

Geweld
De man vroeg eerst om geld, maar de bejaarde vrouw zei geen geld bij zich te hebben. Daarop besloot de man om haar te verkachten. Volgens de politie heeft hij hierbij 'extreem veel geweld' gebruikt. De vrouw liep hoofd- en rugletsel op. Na de verkrachting roofde de man goude sieraden van haar handen en nek.

Toen een passant stopte, omdat zij merkte dat er iets aan de hand was, liet de dader het slachtoffer los. Hij vluchtte te voet weg in de richting van de Ite Boeremastraat. De politie zoekt getuigen en heeft een uitgebreid signalement en een compositietekening van de man vrijgegeven. Volgens het slachtoffer was het een 'keurige' en 'knappe' man tussen de 30 en 35 jaar oud, van ongeveer 1 meter 80, met kort zwart haar en een lichtgetint uiterlijk.