Bokser Müllenberg naar EK-finale

De Nederlandse bokser Peter Müllenberg heeft zich vrijdagavond in Samokov geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap in zijn gewichtsklasse, tot 81 kilogram. Müllenberg versloeg de Brit Joshua Buatsi met 3-0. In de finale bokst Müllenberg zaterdagavond tegen de Ier Joe Ward, die domineerde tegen de Kroatische topfavoriet Hrvoje Sep.

Enrico Lacruz slaagde er niet in om de finale te bereiken in de Bulgaarse stad Samokov. Lichtgewicht Lacruz (-60 kg) verloor volgens de jury alle rondes van Joe Cordina uit Wales.

Lacruz en Müllenberg hadden zich donderdag al verzekerd van een ticket voor de WK in Doha, in oktober. Vrijdag kwam daar ook Max van der Pas nog bij, die twee dagen eerder in de kwartfinales van de klasse tot 75 kilogram werd uitgeschakeld, maar zijn tegenstander zag doordringen tot de eindstrijd. Daardoor eindigt Van der Pas bij de eerste zes, goed voor een WK-ticket. Roy Korving had minder geluk in de categorie tot 91 kilogram. Zijn plek in de kwartfinale bleek onvoldoende voor een WK-startbewijs.

Bokser Müllenberg naar EK-finale (Foto: ANP)