Uitslag MotoGP Grand Prix van Duitsland

Marc Marquez heeft met overmacht de Grand Prix van Duitsland in de MotoGP gewonnen. De regerend wereldkampioen was op de Sachsenring ongenaakbaar en won alweer zijn 21e race in de MotoGP. Het is al de zesde keer op rij dat Marquez wint op de Sachsenring, die eerder ook in de Moto3 en Moto2 al de beste was.

Bij de start wist Jorge Lorenzo de Honda's van Marquez en Dani Pedrosa te verrassen, met als gevolg dat Lorenzo de koppositie pakte. Valentino Rossi kwam vanaf plek zes voorbij Yonny Hernandez en Andrea Iannone en nam zijn positie in achter de drie koplopers. Het kwartet reed gedurende de volgende ronden langzaam maar zeker weg, waarna na vijf ronden de eerste aanvallen geplaatst werden. Rossi ging voorbij aan Pedrosa en pakte plek drie, terwijl Marquez een bocht later Lorenzo passeerde en de leiding pakte.

Voor Marquez leek het op dat moment al de beslissende move, want zijn voorsprong werd alsmaar groter. Lorenzo moest zich na een kort gevecht gewonnen geven tegen Yamaha-teamgenoot Rossi en ook Pedrosa ging voorbij aan Lorenzo. Halverwege de race pakte Pedrosa nog een positie terug door Rossi te passeren, maar Marquez was inmiddels al lang gevlogen.

Na de schermutselingen tussen Pedrosa en Rossi verdween de spanning uit de race. Marquez werd geen enkel moment meer bedreigd en reed naar zijn tweede overwinning van het jaar. Pedrosa reed alsmaar verder weg bij Rossi en werd tweede, voor de Italiaan. Lorenzo pakte de vierde plek en werd gevolgd door Andrea Iannone en Bradley Smith.