Weer iemand op de hoorns in Pamplona

Een waaghals die woensdag in het Spaanse Pamplona deelnam aan de stierenrennen is liefst twee keer door een stier gespietst, in been en rug. Dat heeft de politie gezegd. Twee andere deelnemers werden niet op de hoorns genomen, maar liepen wel verwondingen op.

Het slachtoffer werd pas in de arena, aan het einde van het parcours, op de hoorns genomen. Hij werd ter plaatse door dokters behandeld voor hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De twee andere pechvogels werden in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen aan de ribben en het gelaat.

Duizenden mensen namen woensdag weer deel aan de stierenrennen in Pamplona. Het evenement is onderdeel van het jaarlijkse San Fermin-festival. De stieren worden door de smalle straatjes gejaagd terwijl duizenden mensen hen proberen voor te blijven. Na 850 meter eindigen de stieren in een grote arena met publiek, waar ze worden gedood.

Het evenement verliep dinsdag een stuk minder voorspoedig voor de deelnemers. Twee Amerikanen en een Brit werden toen door de stieren gespietst. Acht anderen raakten gewond.

Weer iemand op de hoorns in Pamplona (Foto: Novum)
Weer iemand op de hoorns in Pamplona (Foto: Novum)