Hogenkamp klopt Schuurs in kwalificaties Rosmalen

Richel Hogenkamp heeft de derde kwalificatieronde bereikt van het WTA-toernooi in Rosmalen. De Doetinchemse was in een Nederlands onderonsje te sterk voor Demi Schuurs. Het werd 6-1 en 6-4.

Schuurs (WTA-647), die met een wildcard was toegalaten in het kwalificatietoernooi won in de eerste kwalificatieronde nog verrassend te sterk voor Elitsa Kostova (WTA-177) uit Bulgarije. De als zesde geplaatste Hogenkamp bleek echter een maatje te groot voor Schuurs. Voor een plek in het hoofdtoernooi stuit Hogenkamp op vierde reekshoofd Elizaveta Kulichkova (WTA-112) of Maria Sanchez (WTA-192).

Er was nog een Nederlands onderonsje in het kwalificatietoernooi. Lesley Kerkhove won in drie sets van Indy de Vroome. Het werd 7-6 (4), 3-6 en 6-3. De Vroome had weer last van haar dubbele foutenziekte. In de hele partij sloeg ze maar liefst 31 dubbele fouten. Een evenaring van het WTA-record. Kerkhove speelt voor een plek in het hoofdtoernooi tegen de winnaar van het duel An-Sophie Mestach (Bel) of Andrea Hlavackova (Tsj) vs Julia Boserup (VS). Het duel tussen Mestach en Mlavckova is zojuist begonnen. De winnaar neemt het later vandaag op tegen Boserup. 

Bij de mannen is Jelle Sels snel uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi. Hij staat 917e op de wereldranglijst en kreeg een wildcard voor het kwalificatietoernooi. De Nederlander verloor met 6-1 en 6-2 van de Japanner Tatsuma Ito (4, ATP-106).