Virtual reality-games in de maak bij Ubisoft

Ubisoft is momenteel bezig met de ontwikkeling van "een aantal titels" die VR-apparaten ondersteunen. Dat heeft Ubisoft-topman Yves Guillemot gezegd tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers.

"Wij geloven in virtual reality omdat het gamers een kans biedt om nog meer in een gamewereld te worden ondergedompeld. Momenteel werken we aan enkele titels om ons voordeel te doen met deze nieuwe technologie", aldus Guillemot in een reactie op een vraag over de ondersteuning van VR-hardware.

Guillemot gaat verder: "Momenteel werken we met verschillende merken om te kijken hoe we optimaal gebruik kunnen maken van VR, maar tegelijkertijd rekening houdende met de negatieve aspecten die het met zich meebrengt, zoals de effecten na het langdurig spelen in een VR-omgeving. Wij denken dat VR uiteindelijk zorgt voor meer interesse bij mensen die nog niet gamen. Momenteel staan er enkele titels op de planning voor begin 2016." Welke titels Ubisoft voor ons in petto heeft is nog niet bekend.

Eerder dit jaar gaf Sony al aan dat hun VR-bril Project Morpheus in de eerste helft van 2016 in de schappen moet komen te liggen. Ook Oculus Rift heeft begin deze maand bekendgemaakt dat hun speelgoed ergens tussen januari en maart van 2016 op de markt komt. Daarnaast zijn zowel Valve als Microsoft ook druk doende met hun VR-projecten, hoewel die nog niets over eventuele releasedata bekend hebben gemaakt.