De Voogd leidt Oranje Zwart langs Kampong

De hockeymannen van Oranje Zwart hebben het eerste duel in de strijd om de landstitel gewonnen. In Eindhoven was de ploeg van Michel van den Heuvel met 2-1 te sterk voor Kampong. Aanstaande zaterdag staat in Utrecht het tweede duel in de best-of-three op het programma.

In de competitie was het verschil tussen beide teams marginaal: niet alleen stonden Kampong en Oranje Zwart qua puntentotaal dicht bij elkaar in de buurt, ook speelden zij tweemaal gelijk tegen elkaar. Van dat evenwicht was donderdag weinig te merken. OZ deelde de lakens uit en kwam ook vroeg op voorsprong. Bob de Voogd scoorde na zeven minuten de eerste treffer uit een strafcornerrebound.

Kampong oogde wat bleu en liet pas na negentien minuten van zich horen, toen Joost van de Vijfeijken een backhand tegen OZ-doelman Vincent Vanasch mikte. Veel gevaarlijker konden de Utrechters – toch de nummer één van de reguliere competitie – niet worden. Sterspelers als Robbert Kemperman en Constantijn Jonker kwamen amper in het stuk voor.

Vlak na rust bracht De Voogd de stand op 2-0. Een foutje van Marcel Balkestein leverde vier minuten later de eerste strafcorner voor Kampong op. De Utrechtse formatie pakte dit buitenkansje met beide handen aan. Loïck Luypaert faalde niet: 2-1.

Hoewel Kampong in de tweede helft minder kleurloos voor de dag kwam dan in de eerste helft slaagde de ploeg er niet in een echt slotoffensief op poten te zetten. In de slotminuut kregen de Utrechters nog wel twee strafcorners, maar die leverden niets op.

Bob de Voogd goed voor beide treffers. (PRO SHOTS/Willem Vernes)