Rentree Robben van korte duur, uitschakeling Bayern

De rentree van Arjen Robben bij Bayern München was dinsdag van korte duur. De aanvaller kwam in de bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund na 68 minuten in het veld, maar na amper een kwartier strompelde hij alweer naar de kant. Robben greep naar zijn kuit toen hij een actie wilde maken. Ook leek zijn buikspierblessure weer op te spelen.

Bayern München kan na vanavond de dubbel vergeten. De kersverse kampioen werd in de halve finale van het Duitse bekertoernooi uitgeschakeld door Borussia Dortmund. De ploeg van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp nam in München de strafschoppen beter dan Bayern München (0-2). De thuisclub miste vier keer op rij vanaf elf meter. Philipp Lahm en Xabi Alonso gleden uit bij hun strafschop.

De Poolse spits Robert Lewandowski had Bayern tegen zijn oude club na een half uur verdiend op voorsprong gezet. Een kwartier voor tijd werd de voorsprong uit handen gegeven. Pierre-Emerick Aubameyang gleed de gelijkmaker binnen. In de verlenging werd niet gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarbij faalde Bayern München hopeloos.