Tiener besteelt opa, deelt geld uit

Een 13-jarige tiener in Ohio heeft zich populair gemaakt op school, maar heeft heel wat uit te leggen. De jongen stal 25.000 dollar van zijn 83-jarige opa. Daarna deelde hij tientallen briefjes van honderd uit aan klasgenoten.

De bijzondere diefstal vond plaats in Medina, in het noordoosten van de Amerikaanse staat. Tijdens de voorjaarsvakantie sloeg de jonge dader toe. De politie is een onderzoek gestart. 'In de 17 jaar dat ik poltieagent ben, heb ik zoiets nog nooit meegemaakt', zei brigadier Brett McNabb tegen de regionale krant Medina County Gazette.

De politie heeft inmiddels zo'n 7.000 dollar terug weten te halen, maar heeft een flinke kluif aan dat werk. Een deel van het weggegeven geld is namelijk al besteed door klasgenoten en hun familieleden. De politie heeft ook spullen in beslag genomen die met het gestolen geld zijn gekocht.

De gulle puber had flink wat geld uitgedeeld, maar niet het volledige bedrag. De rol van verschillende volwassenen in dit voorval wordt onderzocht. Volgens de politie is het nog te vroeg om te speculeren over vervolging van de jongen.