Student VS (18) bijt kop van hamster af

Een 18-jarige Amerikaanse student is door zijn ouders van school gehaald. De reden? Ja, het is 1 april, maar het lijkt echt waar te zijn: de jongen heeft - al dan niet onder invloed van drank of drugs - de kop van een levende hamster afgebeten.

Brady Eaves, student van de Universiteit van Mississippi, kwam tot zijn bijzondere actie tijdens een voorjaarstrip in Florida, eerder deze maand. In de videobeelden (let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren) is te zien hoe Eaves de hamster bij de nek grijpt. Daarna bijt hij de kop van het dier af, spuigt deze op de grond en gooit de rest van het hamsterlichaam weg.

De jongen is geroyeerd als lid van het studentengenootschap waarvan hij lid was. De ouders van Eaves hebben ook met afgrijzen gereageerd. Ze gaan hun zoon psychisch laten onderzoeken. 'We zijn uiteraard erg bezorgd over het welzijn van onze zoon', zeggen ze in een verklaring.

Dierenrechtenorganisatie PETA is een onderzoek gestart naar het voorval. Een woordvoerder zegt: 'Mensen die dieren mishandelen, doen dat zelden maar één keer. Deze vorm van geweld kan de dader maximaal 5 jaar cel of een boete tot 5.000 dollar opleveren.'