'FIFA moet Israël schorsen'

Voor veel Palestijnen is het in zee drijven van de Joden niet genoeg. Ze zouden ook niet meer tegen een balletje moeten kunnen trappen. De Palestijnse voettbalbond eist daarom van de FIFA dat ze Israël uitsluiten van internationale competities.

De officiële reden die de voorzitter van de Palestijnse voetbalfederatie (PFA) hiervoor gaf was dat Israël Palestijnen racistisch behandelt. Tevens is het de man een doorn in het oog dat er vijf clubs in de Israëlische competitie zitten die hun thuisbasis hebben in plaatsen die de Palestijnen als bezette gebieden beschouwen. Jibril Raoub, mauwt verder over de Israëlische inreisbeperkingen voor Palestijnse voetballers en het feit dat er zijn wel eens wat incidentjes met Joodse supporters geweest.

Diezelfde voorzitter is eerder in het nieuws geweest met uitspraken als "Wij zullen nooit samen sporten met Joden, duivels en Zionistische hoerenzonen" en "[..] maar ik zweer het dat indien we een atoomwapen hadden, we dat nog deze ochtend hadden gebruikt [tegen Israël.]". Het gezegde 'sport verbroedert' lijkt dan ook niet helemaal op te gaan voor de sympathieke man.

Jibril heeft uiteraard geen oog voor de structurele inreismogelijkheden voor Israëlische voetballers in welk Islamgekke land dan ook.

Het lijkt er trouwens op dat een dergelijk 'verzoek' zelfs FIFA-dictator Sepp Blatter iets te gortig is. Waarschijnlijk gaat de FIFA de eis dan ook naast zich neerleggen. FC Utrecht heeft laten weten niets met het verzoek te maken te hebben.

Gesprekken Israël en Palestijnen van start (Foto: ANP)