Wenger: "Een verschrikkelijke avond"

Arsenal leed woensdagavond een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen AS Monaco. Manager Arsene Wenger baalde behoorlijk van de nederlaag tegen zijn oude club.

"Het was verschikkelijke avond, maar mijn felicitaties voor Monaco", aldus Wenger na de wedstrijd in gesprek met Sky Sports. "Zij hebben gevochten, goed verdedigd en ons op de counter gepakt. We maakten onze kansen niet af en verdedigend was het afschuwelijk."

Arsenal ging de rust in met een 0-1 achterstand. "Met al onze ervaring in dit toernooi wisten we dat we niet nog meer tegendoelpunten moesten krijgen. Daar maakten we ons vervolgens wel schuldig aan. Hoe is het mogelijk dat we bij een 2-1 stand, met nog een minuut op de klok, het halve speelveld open laten?"

Wenger vindt de nederlaag onnodig. "We controleerden de wedstrijd. Zij scoorden vanuit hun eerste doelpoging. Bij Monaco lukte alles. Vanavond zag je waarom Monaco het zo goed heeft gedaan in de groepsfase. Het is een goed georganiseerde ploeg en fysiek sterk."

The Gunners zullen in Monaco met drie doelpunten verschil moeten winnen om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. "We staan voor een gigantische opgave. Door hun derde doelpunt wordt het voor ons nog moeilijker. Dit is enorm teleurstellend. Als je in de Champions League een mindere avond hebt, word je meteen afgestraft. We wisten vooraf dat zij zich zouden laten inzakken en ons op de counter wilden pakken. En wat gebeurde er? Precies dat."