Swansea te sterk voor Manchester United, Puntenverlies Chelsea na rood Matic

Swansea City heeft zaterdag Manchester United de vijfde nederlaag van het seizoen bezorgd. De formatie uit Wales won in eigen stadion met 2-1 van de ploeg van manager Louis van Gaal.

ManUnited, met Daley Blind en Robin van Persie in de basis, kwam na een klein half uur nog wel op voorsprong. Ander Herrera schoot raak na een fraaie combinatie door het midden. De Koreaan Ki Sung-yeung zorgde op aangeven van Jonjo Shelvey echter al snel voor de gelijkmaker.

Shelvey stond in de tweede helft ook aan de basis van het winnende doelpunt. Het schot van de middenvelder werd door Bafetimbi Gomis licht aangeraakt, waardoor doelman David De Gea werd geklopt: 2-1.

Chelsea heeft zaterdag in de strijd om de landstitel punten laten liggen. De koploper van de Premier League speelde thuis met 1-1 gelijk tegen promovendus Burnley, dat toesloeg nadat Nemanja Matic van Chelsea uit het veld was gestuurd. De middenvelder duwde na 70 minuten Ashley Barnes op agressieve wijze omver, nadat de aanvaller van Burnley eerst hem een ferme trap had gegeven. Barnes kwam er zonder kaart vanaf.

Tegen tien man zorgde Ben Mee in de 81e minuut voor de 1-1. Chelsea was na een kwartier op voorsprong gekomen dankzij verdediger Branislav Ivanovic.

Chelsea koestert nog altijd een voorsprong van acht punten op Manchester City, dat zaterdag nog tegen Newcastle United speelt.