SBS-presentator gedrogeerd in Maleisië

SBS-presentator Kees van der Spek is in Maleisië gedrogeerd tijdens de opnames van zijn programma Oplichters in het buitenland. Dit maakt SBS dinsdag bekend.

Van der Spek was, gewapend met verborgen camera, in een nachtclub om oplichtingspraktijken op de vakantiebestemming te filmen. Onopgemerkt werd hij zelf het slachtoffer van een sluwe dame, die drugs in zijn drankje deed en hem vervolgens een massage aanbood. De presentator wees de vrouw af en vertrok naar zijn hotelkamer, waar hij al snel ziek werd.

Volgens de presentator is het tafereel niet in scène gezet. "Zo ver zou ik voor het programma nooit opzettelijk zijn gegaan. We hebben na afloop snel de beelden bekeken en daarop was overduidelijk te zien dat een vrouw verdovende middelen in mijn drankje doet. Dat was zeer schokkend", vertelt Van der Spek. Volgens de programmamakers is het een bekende methode om toeristen te beroven. Zodra de persoon zijn bewustzijn verliest, wordt hij of zij beroofd.

Kees hoopt dat Nederlandse vakantiegangers beter op hun hoede zullen zijn na het zien van de beelden. Het derde seizoen van Oplichters in het buitenland is vanaf maandag 26 januari weer bij SBS6 te zien.