Tennisster Hogenkamp door zonder te spelen, Bertens klaar

Kiki Bertens is er niet in geslaagd het hoofdschema van het WTA-tennistoernooi van Hobart te bereiken. De 23-jarige Wateringse was als tweede geplaatst in het kwalificatietoernooi, maar kon die rol zaterdag niet waarmaken. Bertens ging al in de tweede ronde van de kwalificaties onderuit tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova: 4-6 en 6-7 (1).

Bertens werd maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in Auckland. Daar was ze wel toegelaten tot het hoofdschema. "Niet de start zoals ik die graag gezien had! Hard door blijven trainen en volgende toernooi weer knallen", liet ze toen via Twitter weten. In Hobart ging het echter niet veel beter.

Richel Hogenkamp is wel door naar de laatste kwalificatieronde, maar hoefde daar niets voor te doen. De Belgische An-Sophie Mestach gaf een walk-over aan de Nederlander, die in de eerste kwalificatieronde ook al doorging na een opgave. Toen gooide Mayr-Achleitner na anderhalve set de handdoek in de ring. Voor een plek in het hoofdschema speelt Hogenkamp tegen de Lin Zhu. De Chinese staat zeven plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Hogenkamp.

Igor Sijsling maakt nog wel kans om het hoofdtoernooi in Sydney te bereiken. De 27-jarige Amsterdammer versloeg in de eerste ronde van de kwalificaties de Chileen Gonzalo Lama. Sijsling deed dat in twee sets: 6-2 en 6-4.