Adams te sterk voor Dekker op BDO WK

Bij de PDC beginnen ze vanavond aan de halve finales van het WK. Het WK voor de darters van de BDO in de Lakeside Country Club te Frimley Green is vandaag van start gegaan. De eerste wedstrijd in de eerste ronde ging tussen drievoudig Lakeside-winnaar Martin Adams en Jan Dekker. Wolfie won met 3-1 van de darter uit Klijndijk. Dekker haalde vorig jaar nog de halve finale. 

Op 1-1 in sets en 2-2 in legs kreeg Dekker zes kansen om de derde set te pakken. Adams stond op grote achterstand, maar omdat Dekker dubbels bleef missen kon hij terugkomen en pakte via tops toch de derde set. Double Dekker was gezien en Adams kon eenvoudig de vierde set en daarmee de wedstrijd naar zich toe trekken. 

Adams speelt in de tweede ronde tegen Rick Hofstra of de winnaar van het duel tussen Jim Widmayer of Rhys Hayden. Naast Dekker en Hofstra zitten de landgenoten Wesley Harms, Jeffrey de Graaf en Remco van Eijden ook in het hoofdschema. Willem Mandigers en Michel van der Horst zullen eerst nog in een voorronde moeten uitkomen.