PDC WK: Van der Voort zonder veel moeite langs Hopp

Vincent van der Voort heeft zonder al te veel problemen de achtste finales gehaald van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Alexandra Palace in Londen won hij met 4-0 van de achttienjarige Duitser Max Hopp.

Van der Voort mocht de partij beginnen, er vielen geen breaks in de eerste set en dus pakte Van der Voort de eersteset met 3-2. De darter uit Purmerend zette een tandje bij en brak Hopp direct in de eerste leg van set twee. Met finishes van 125 en 118 pakte hij de tweede set met 3-0.

In set drie werd het weer 2-2 en via 93 kon Van der Voort ook de derde set winnen. Op 1-1 in set vier brak de Nederlander Maximiser kwam op 2-1. Hopp miste bullseye voor 161 en Van der Voort raakte zijn eerste matchdart op tops vanaf 77 om de partij met 4-0 te winnen.

Fast Vinny had een gemiddelde van 91,48 en Hopp, die in de eerste ronde nog Mervyn King uitschakelde, kwam tot 86,55. Dinsdag speelt Van der Voort tegen Dean Winstanley voor een plek bij de laatste acht. Vanmiddag speelt Raymond van Barneveld nog tegen Jamie Caven. 

Van der Voort blij na het uitgooien van een hoge finish. (PRO SHOTS/Actionimages)
Van der Voort blij na het uitgooien van een hoge finish. (PRO SHOTS/Actionimages)