'Vriendin crimineel geliquideerd in Amstelveen'

De vrouw die maandagavond in Amstelveen is doodgeschoten, is de vriendin van een ondergedoken crimineel. Dat schrijft Het Parool. Deze persoon, slechts aangeduid als 'H', zou een kopstuk zijn in de bende rond de eerder geliquidideerde topcrimineel Gwenette Martha.

De vrouw overleed na pogingen haar te reanimeren, aldus de Amsterdamse krant. Na de liquidatie werd bovendien in de buurt een auto in brand gestoken, waardoor twee andere wagens ook vlam vatten.

H. wordt in verband gebracht met liquidatieplannen waarbij ook Noufal 'Noffel' F. zou zijn betrokken, een van de vermoedelijke schutters van de beruchte 'wild west'-schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Daarbij werden eind 2012 twee jongemannen met kalasjnikovs doodgeschoten.

Bij een liquidatiepoging op hemzelf in Amsterdam Zuid wist H. te ontkomen door in het water te springen. Hij zou al langere tijd ondergedoken zitten. Het is onduidelijk of zijn vriendin is doodgeschoten omdat ze zijn zaken zou voortzetten, of dat ze slachtoffer is van een wraakactie gezien men niet bij H. zelf kan komen.