Paumen leidt hockeydames naar zege op CT

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zaterdagmorgen het eerste duel van de Champions Trophy gewonnen. Na twee moeizame kwarten, was het Maartje Paumen die haar ploeg in het derde bedrijf bij de hand nam. De vedette verzorgde in Mendoza de complete Nederlandse productie: 2-0.

Of het nu de eerste wedstrijd was van het toernooi of dat Oranje tegen het stug verdedigende China speelde, feit was dat de Oranjevrouwen maar moeizaam op stoom kwamen tegen de Aziaten. Nederland speelde slordig en kreeg voor rust slechts een handvol kansen, via onder meer Ellen Hoog, Maartje Paumen en Xan de Waard.

In het derde kwart ging het al beter. Nadat Carlien Dirkse van den Heuvel een dot van een kans had gemist en ook Caia van Maasakker de eerste corner niet wist te benutten, bracht Paumen haar ploeg op voorsprong. De goalgetter verzilverde de tweede corner door de bal strak in de linkerkruising te pushen. Nog geen twee minuten later krikte ze de marge verder op. Opnieuw trof Paumen het doel uit een corner: 2-0.

Zondag wacht het tweede pouleduel voor Nederland. De vrouwen van Sjoerd Marijne spelen om 15.30 uur (Nederlandse tijd) tegen Japan.