"Luiten kan beste golfer ter wereld worden"

Joost Luiten heeft het in zich om de beste golfer ter wereld te worden. Dat zegt Andrew Chubby Chandler, de manager van de Nederlander. Chandler is eigenaar van managementbureau International Sports Management en werkte in die hoedanigheid met veel topgolfers, waaronder nummer één van de wereld Rory McIlroy.

Sinds 2009 staat Luiten onder contract bij ISM en Chandler is enthousiast. "Als je naar de laatste jaren kijkt, zie je dat Joost enorme potentie heeft en het in zich heeft om een echte wereldtopper te worden. Ik denk dat hij binnen een paar jaar bij de beste vijf van de wereld staat", aldus Chandler. Luiten kwam eind vorig jaar de top-50 van de wereld binnen en staat inmiddels al op de 31e plek.

"Joost speelt altijd met hart en ziel", zo laat Chandler optekenen. "Hij kan op elk vlak verbeteren, maar hij is erg leergierig en dus bereid om zijn zwakke punten aan te pakken. Met name zijn spel rond de greens is minder dan gemiddeld, maar als hij dat genoeg kan verbeteren denk ik dat hij hele grote dingen kan laten zien." 

Over de komende jaren is Chandler al erg enthousiast: "Ik verwacht dat hij volgend jaar mee gaat strijden om de zeges in de majors, terwijl ik hoop dat hij in 2016 een kaart heeft voor de Amerikaanse PGA Tour. Het is de bedoeling dat hij een soort globale speler wordt, die op de Amerikaanse maar ook de Europese tour uitkomt.