FIFA en onderzoeker Garcia gaan praten

FIFA's hoofd van de ethische commissie Hans-Joachim Eckert heeft donderdag een gesprek met onderzoeker Michael Garcia, die in opdracht van de wereldvoetbalbond de toewijzigingen van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) onderzocht. Dat heeft een bron bevestigd aan persbureau Reuters.

Garcia was niet te spreken over de door de FIFA naar buiten gebrachte samenvatting van zijn bevindingen die Rusland en Qatar volledig vrijpleit van een ongeoorloofde bidprocedure. Drie uur na het verschijnen van de FIFA-verklaring noemde Garcia, die anderhalf jaar aan het rapport had gewerkt, de uitleg onvolledig en onzorgvuldig. Hij zei naar de commissie van beroep te stappen, een ander orgaan binnen de FIFA.

Eerder op de dag deed David Bernstein, voormalig voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, een oproep het WK van Rusland te boycotten. De voorzitter van de Duitse voetbalbond, Reinhard Rauball, vindt dat Europese bonden moeten dreigen met opstappen uit de FIFA als ze geen volledige inzage krijgen in het rapport van Garcia.