Fernandez mogelijk terug naar Excelsior

Guyon Fernandez keert mogelijk terug bij Excelsior. De 28-jarige aanvaller vertrok afgelopen zomer bij PEC Zwolle, maar slaagde er niet in een nieuwe club te vinden. Om zijn conditie op peil te houden, traint hij vanaf woensdag mee met Excelsior. De kans bestaat dat hij daarna een contract krijgt aangeboden.

Fernandez voetbalde tussen 2008 en 2011 voor Excelsior en verkaste vervolgens naar Feyenoord, waar hij vaak op de reservebank zat. Afgelopen seizoen was Fernandez succesvol bij PEC Zwolle. Hij scoorde onder meer twee keer in de met 5-1 gewonnen bekerfinale tegen Ajax.

Het plan om zijn carrière in het buitenland voort te zetten, werd niet wat de speler ervan had gehoopt. "Ik kwam voor vervelende verrassingen te staan", zegt hij op de clubsite van Excelsior. Zowel in China als Saoedi-Arabië ketste een deal op het laatste moment af. "Soms is het beter om dan eieren voor je geld te kiezen. Misschien komt de kans later alsnog."

Fernandez sluit niet uit binnenkort weer in het shirt van Excelsior te bewonderen te zijn. "De insteek is dat ik de komende tijd ga meetrainen en dan zien we wel wat ervan komt. Mijn belangrijkste doel is fit worden, maar wat mij betreft liggen alle opties dan open."