Federer: "Tijd om historie te schrijven"

Roger Federer wordt beschouwd als één van de beste tennissers aller tijden en won in zijn carrière bijna alles wat er te winnen viel. De Davis Cup ontbreekt echter op de erelijst van de Zwitser. komend weekend moet in de halve finale tegen Italië een belangrijke stap gezet worden om ook die prijs binnen te halen.

Zwitserland bereikte elf jaar geleden voor het laatst de halve finales, en ook toen was Federer er al bij. Hij verloor in de ontmoeting met Australië toen echter van Lleyton Hewitt na een voorsprong van 2-0 en 5-3 in de derde set. Volgens Federer is dat nog steeds één van de grootste teleurstellingen van zijn carrière.

"Als team hebben we al jaren bijzonder weinig gepresteerd, de mensen praten nog steeds over de finale van 20 jaar geleden. Ik hoop dat ze over 20 jaar over ons praten, dat zou een droom zijn die uitkomt", aldus Federer, die komend weekend een sterk koppel vormt met Stanislaw Wawrinka. "We zijn klaar om de Davis Cup te pakken, zeker gezien de vorm van zowel Stan als ik. Dit is de kans om historie te schrijven."

De andere halve finale vind op het gravel van Roland Garros plaats tussen Frankrijk en titelverdediger Tsjechië.