Baay tijdelijk uit Kamer, Henk Krol vervangt haar

Martine Baay (50Plus) verlaat om gezondheidsredenen tijdelijk de Tweede Kamer. Zij wordt gedurende die periode opgevolgd door Henk Krol. Dat heeft vicevoorzitter Maurice Koopman van de ouderenpartij vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Baay vocht het afgelopen jaar tegen borstkanker. Volgens Koopman is sprake van een 'terugval' en moet Baay opnieuw worden behandeld. Haar gezondheidssituatie is zodanig ernstig dat zij haar Kamerwerk voorlopig niet kan voortzetten.

Krol is de vervanger van Baay. Koopman erkende dat zijn terugkeer omstreden is, maar het partijbestuur staat niettemin volledig achter hem. "Wij vinden het belangrijk dat in deze periode de continuïteit is gewaarborgd in de 50Plus-fractie en wij willen dat er iemand komt die goed is ingewerkt", zei Koopman.

Baay nam vorig jaar de lege plek in binnen 50Plus nadat Krol noodgedwongen moest opstappen. Het voormalige boegbeeld van de partij moest vorig jaar aftreden nadat was gebleken dat hij in zijn tijd als directeur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremies voor het personeel had afgedragen.

Volgens Koopman staat deze kwestie een terugkeer van Krol niet in de weg.