Geen hond kijkt naar Miley Cyrus

Amerikaanse televisiekijkers lijken niet warm te lopen voor de schaarsgeklede Miley Cyrus. Een concertregistratie van de 21-jarige zangeres, die tijdens haar Bangerz-tournee in pikante pakjes het ene na het andere sexy dansje opvoert, trok in de Verenigde Staten nauwelijks kijkers. Slechts twee miljoen Amerikanen bleven thuis voor het gekonkel van Cyrus.

De twee uur durende documentaire werd zondagavond uitgezonden door NBC. Die zender trok vorige week nog 3,4 miljoen kijkers met de talentenjacht Last Comic Standing, schrijven diverse Amerikaanse media. Gemiddeld weet de zender rond de vijf miljoen kijkers te trekken. In Nederland stemmen dagelijks al rond de twee miljoen mensen af op het achtuurjournaal en Goede Tijden, Slechte Tijden.

NBC kondigde de special rondom Cyrus twee weken geleden met veel bombarie aan. De zender zei op zoek te gaan naar antwoord op de vraag waarom de twerkende zangeres een 'wereldwijd fenomeen' is.

Hoewel de concertregistratie van Cyrus' Bangerz-tournee geen succes was, zijn de shows dat zelf wel. Cyrus staat over de hele wereld voor uitverkochte zalen. Vorige maand sloot de zangeres het Europese deel van haar tournee af in Amsterdam. Hoewel de Ziggo Dome goed gevuld was, was er nog plaats voor extra fans.

Cyrus zelf was zondag een van de Amerikanen die wel voor de tv zat. Tijdens de uitzending twitterde het voormalig kindsterretje veelvuldig foto's van haar televisie. Ook in huize Cyrus verliep alles echter niet vlekkeloos. Tijdens de uitzending sneed de zangeres in haar hand, waardoor ze een deel van haar eigen concert miste. Cyrus vroeg fans haar op de hoogte te houden van de hoogtepunten die ze miste toen ze in de weer was met pleisters en verband.