[Tour] Veelers: "Weet niet of Kittel zonder ons ook zou winnen"

Tom Veelers had maandag een erg groot aandeel in de etappezege van zijn teamgenoot Marcel Kittel. De renner van Giant-Shimano is er dan ook van overtuigd dat hij en zijn ploeggenoten het perfecte team zijn voor Kittel.

"Dit was bijna een sprint als uit het boekje", begint Veelers tegenover de NOS"Het ging aan de linkerkant even mis in de voorbereiding. We werden opgehouden door wat andere jongens en moesten er even af. Rond twee kilometer voor de finish kon ik met Marcel weer aansluiten bij Koen de Kort en John Degenkolb, die echt fantastisch werk hebben geleverd. Ze luisterden heel goed en waren de perfecte lead-out voor mij om de sprint voor Marcel aan te trekken", sprekt Veelers vol lof over zijn ploeggenoten.

De 29-jarige Veelers stak zijn handen al de lucht in op het moment dat Kittel nog een kleine honderd meter af moest leggen: "Ik zag het eigenlijk al ja, het was een gelopen koers." Gevraagd naar de rol van hemzelf en zijn ploeggenoten was Veelers duidelijk: "Ik denk dat wij het heel goed doen. Marcel is natuurlijk supersterk, maar hoe het zonder ons zou gaan...ik zou het niet willen weten eigenlijk. Zaterdag kon ik Marcel niet helpen, gelukkig kon het nu wel. Sprints voorbereiden voor hem is echt mijn ding, dan is het geweldig als het lukt."