[Tour] Kittel: "Was verdwaald, maar Veelers bracht me terug"

Marcel Kittel won maandag de derde etappe in de Tour de France, door opnieuw oppermachtig te zijn in de eindsprint. Eerder won hij ook al de openingsetappe, waarin hij eveneens veel te sterk was voor de overige sprinters.

"Op het moment dat de laatste halve kilometer begon was het gevecht eigenlijk al achter de rug. Tot daar was het heel ingewikkeld om voorin te blijven, we moesten bij elkaar blijven maar dat was niet makkelijk", aldus Kittel na afloop. "Het was erg hectisch in de laatste tien á twintig kilometer, omdat het begonnen was met regenen. Daardoor was iedereen een beetje bang en probeerden we allemaal voorin te zitten. Aan het eind keek ik nog of iemand van achteren kwam, maar dat was niet het geval en dus ben ik de sprint maar aangegaan, met de zege als resultaat."

"De jongens hebben vandaag echt fantastisch werk verricht. Ondanks dat het heel moeilijk was is het ze gelukt om met mij voorin te blijven. Ik was op een gegeven moment zelfs een beetje verdwaald, maar Tom Veelers bracht me al snel terug naar het wiel van Koen de Kort, waarna Tom zelf ook nog de kracht had om de sprint voor mij aan te trekken", toonde Kittel zich zeer tevreden over het perfecte werk van zijn ploegmakkers bij Giant-Shimano.

Over de finish voor Buckingham Palace was de Duitser ook zeer te spreken: "De aankomst was echt geweldig, ik denk dat het wat betreft locatie een van de mooiste sprints ooit was. De fans waren hier ook weer geweldig. Ik heb echt alles gegeven, volgens mij was dit een van de snelste sprints die ik ooit gereden heb."

"Het is zo wel een perfecte start van de Tour", aldus de Duitser die na de zege in de eerste etappe ook al het geel mocht dragen. "Ik had hier natuurlijk wel van gedroomd, maar het komt allemaal niet vanzelf. Ik ben erg blij dat het zo heeft uitgepakt zoals ik hoopte." Voor Kittel staat de teller nu op twee zeges, waar hij er vorig jaar totaal vier won. De tweede kwam toen echter pas in de tiende rit.