[Tour] Peloton lyrisch over vele toeschouwers

De renners in de Tour de France hebben zeer enthousiast gereageerd op de massa's toeschouwers die tijdens de eerste etappe in Yorkshire langs de kant van de weg stonden. Toch vroeg een aantal renners ook om voorzichtigheid, omdat veel Britten iets te dichtbij kwamen.

"Ik waardeer het dat mensen ons komen steunen, dat geeft ons een heel bijzonder gevoel. Blijf echter alsjeblieft naast de weg en niet op de weg", aldus Lotto-sprinter André Greipel op Twitter. Belkin-renner Bram Tankink was vooral enthousiast: "Dat was nog eens een start. Elk jaar ben ik weer verbaasd over het effect van de Tour. Wat een mensen, ongelooflijk! Het leek Alpe d'Huez wel", aldus de sympathieke Tankink.

De Australiër Luke Durbridge zal de fans nog wel even horen: "Mijn oren suizen nog steeds na van de mensenmassa's vandaag. Bedankt, Yorkshire, voor een zeer warm welkom!". Ook de Oostenrijkse Sky-renner Bernhard Eisel heeft genoten: "Volgens mij heb ik een probleem met mijn oren nu. Ik heb nog nooit zo'n groot en luid publiek gezien bij een wielerwedstrijd, bedankt!"

"De Tour staat inderdaad boven alles! Wat een massa's volk, ongekend. De kop is eraf, morgen op naar een nieuwe dag", constateert Lieuwe Westra, de Fries in dienst van Astana. Mark Renshaw, de piloot van de gevallen Mark Cavendish, hoopt op revanche: "Ik heb in mijn leven nog nooit zulke mensenmassa's gezien, het was een onvergetelijke dag! Hopelijk kunnen we terugkomen met een overwinning voor Cav in Londen maandag", duidt de Australiër op de derde etappe.