Coffeeshop in Den Bosch gesloten

Een coffeeshop in Den Bosch van de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company is gesloten. Bij een grote actie die vrijdag tegen de keten werd gehouden is bij deze vestiging veel meer drugs gevonden dan de vijfhonderd gram die een coffeeshop op voorraad mag hebben, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Op advies van het OM heeft burgemeester Ton Rombouts de coffeeshop gesloten. De woordvoerder kon nog niet zeggen of ook andere coffeeshops in Den Bosch of Tilburg worden gesloten. "Bij de shop die nu is gesloten was meteen op het oog al duidelijk dat er veel meer ligt dan is toegestaan. De vooraden van de andere shops worden nog gewogen."

De politie en vier teams van de landmacht deden zaterdag invallen bij in totaal twintig locaties. De actie richtte zich voornamelijk op een soort hoofdkantoor en vier coffeeshops. Verder werden panden in de buurt van de coffeeshops doorzocht. Mogelijk werden die gebruikt om de coffeeshops voortdurend te bevoorraden.

In een pand loopt het onderzoek nog. De onderzoeken in de andere panden zijn inmiddels afgerond. "De gevonden drugs worden nu naar een punt gebracht om alles te wegen. Ook zijn verschillende kleinere hoeveelheden geld gevonden, dat moet nog worden opgeteld", zegt de woordvoerder.

Het onderzoek naar de volgens justitie criminele organisatie begon in 2011. Eerder deze week zijn in het buitenland al panden doorzocht en is beslag gelegd op bankrekeningen. Het bedrijf wordt verdacht van georganiseerde wietteelt, witwassen, corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude.