Scolari: "Niemand geloofde in ons"

Felipe Scolari was na afloop van de kwartfinale tegen Colombia te spreken over de arbeid van de Braziliaanse nationale ploeg. Brazilië versloeg Colombia met 2-1 en wist zich zo te plaatsen voor de halve finale van het WK voetbal in eigen land.

Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen Duitsland, dat Frankrijk uit het toernooi knikkerde, op het programma. In 2002 won Brazilië de finale van Duitsland.

Scolari vond het niet kunnen dat de Braziliaanse media voorafgaand aan het duel met Colombia zo negatief was over het spel dat de Brazilianen tijdens het wereldkampioenschap vertonen.

"Niemand geloofde in ons", zegt de bondscoach tegen pers. "Onze spelers zijn begenadigd met veel vaardigheden. Ze doen alles voor elkaar. We hebben een uitermate lastig duel op het programma staan, maar daar hebben we rekening mee gehouden. We wisten dat we Duitsland ooit zouden tegenkomen op weg naar de finale."

De 65-jarige keuzeheer maakt zich zorgen over de fitheid van zijn selectie. Volgens hem is dat aan de spelers zelf te wijten. "Ik hoop dat ze op tijd herstellen", aldus de oefenmeester. "Na de 2-0 was het helemaal niet nodig om te versnellen. We hadden rustig aan moeten doen."

Brazilië kwam tegen Colombia al na zeven minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Thiago Silva. De centrale verdediger scoorde uit een corner. David Luiz verdubbelde de score in de tweede helft door een vrije trap binnen te schieten.