Geschorste Silva niet eens met gele kaart

Thiago Silva mist volgende week dinsdag de halve finale tegen Duitsland. De captain van Brazilië kreeg een gele kaart tegen Colombia (2-1 zege). Silva wees het gastland de goede weg in Fortaleza.

De captain werkte al vroeg in de kwartfinale tegen Colombia de bal over de doellijn vanuit een corner. In de tweede helft hinderde Silva de Colombiaanse doelman David Ospina bij een uittrap. Silva is daardoor geschorst voor de halve finale tegen Duitsland.

"Het was een gekke gele kaart", zei de verdediger tegen Rede Globo. "Ik rende terug en de keeper gooide de bal voor zich uit. Ik liep tegen de bal aan, maar kon er eigenlijk niet veel aan doen. Ik weet zeker dat mijn vervanger het goed gaat doen", aldus Silva. Voor het duel nam de mandekker van Paris Saint-Germain het woord in de kleedkamer.

"Mensen zeiden dat wij niet goed zouden niet presteren omdat we te emotioneel zijn voor de wedstrijd. Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat ook Brazilianen als Ayrton Senna en Oscar Schmidt zich altijd voor de volle honderd procent hebben ingezet. Met alles wat ze in zich hebben. Daarom werd ik emotioneel na de wedstrijd. Omdat we alles hebben gegeven."

Teamgenoot Hulk vond de zege op Colombia meer dan terecht. "Zonder twijfel. We hebben het heft in handen genomen aan het begin van de wedstrijd. We scoorden voor rust één keer, maar dat hadden er nog meer moeten zijn", aldus de aanvaller van Brazilië en Zenit Sint-Petersburg. "Nu op naar de halve finales. Duitsland is een geweldige tegenstander."