Herrera: "Robben maakte drie schwalbes"

Miguel Herrera was niet mals voor de arbitrage na afloop van het verlies tegen Nederland. De bondscoach van Mexico was woedend om de strafschop. Mexico kreeg in de slotfase bij een 1-1 stand een penalty tegen, nadat Rafael Marquez een overtreding beging op Arjen Robben. Althans, in de ogen van scheidsrechter Pedro Proença.

"We hebben drie wedstrijden gehad waarin de arbitrage afschuwelijk was", aldus Herrera na het duel. "Als je een scheidsrechter van dezelfde confederatie (UEFA, red.) stuurt als een van de teams, dan moet je je afvragen waarom er überhaupt arbiters uit Azië en Afrika naar het WK komen."

"Robben heeft drie schwalbes gemaakt en daarvoor had hij geel moeten krijgen. Als hij geel had gehad bij de eerste, dan doet hij het niet nog twee keer. Ik blijf nu kalm omdat we een prima wedstrijd speelden. Enkele kleine foutjes zorgen er echter voor dat we niet wonnen. Nederland heeft hard gewerkt, maar met de hulp van de scheidsrechter hebben ze gewonnen."

Maar volgens Herrera bestond er geen twijfel over de reden van de uitschakeling. "Dat kwam door de scheidsrechter. Hij heeft ons uit de volgende ronde gehouden. Hij fluit voor regels die hij zelf heeft bedacht. Ik hoop dat de scheidsrechterscommissie zijn taak doet en hem naar huis stuurt net als wij."