Van Barneveld en Van Gerwen in finale na zege op Noord-Ierland

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de finale van de World Cup of Darts. Het Nederlandse duo won met 2-1 van Noord-Ierland. Het Noord-Ierse duo bestond uit Brendan Dolan en Michael Mansell. 

Van Gerwen opende de halve finale tegen Dolan. De Noord-Ier kwam echter 0-2 voor. Mighty Mike trok met legs in dertien en vijftien pijlen de stand weer gelijk. Beide spelers behielden daarna hun eigen leg (3-3). Van Gerwen gooide echter belabberd in de laatste leg waardoor Dolan toe kon slaan(3-4). Hij bracht Noord-Ierland op een 0-1 voorsprong. 

Raymond van Barneveld bracht Oranje op gelijke hoogte door met 4-0 te winnen van Michael Mansell. Noord-Ierland mocht de beslissende koppelwedstrijd beginnen, maar ze werden direct gebroken door Nederland. De tandem Barney/MvG stoomde door en maakte de partij af met 4-0. Het Nederlandse duo gooide samen gemiddeld 117.88. Noord-Ierland kwam in de laatste wedstrijd niet verder dan 95.19. 

Nu is eerst de andere halve finale tussen Engeland (Phil Taylor/Adrian Lewis en Australië (Simon Whitlock/Paul Nicholson). De finale volgt daarna. 

Update 22.08 uur

De andere finalist is Engeland. Ze wonnen met 2-1 van Australië. Phil Taylor won met 4-1 van Simon Whitlock, maar Adrian Lewis verloor met 2-4 van Paul Nicholson. De Australiërs wisten in de koppelwedstrijd geen tripel meer te vinden en mede daardoor kon Engeland met 4-0 winnen. De finale is Nederland - Engeland.