Van Gerwen en Van Barneveld ook te sterk voor Spanje

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de tweede ronde van de World Cup of Darts in Hamburg gewonnen van Spanje. Van Barneveld en Van Gerwen wonnen beiden hun singlepartij met 4-1. 

Mighty Mike versloeg Antonio Alcinas en Barney won van Carlos Rodriguez. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 103 terwijl Van Barneveld slechts 89 punten gemiddeld per beurt gooide.

Australië won met moeite met Hong Kong. Paul Nicholson verloor zijn wedstrijd tegen Scott Mackenzie met 1-4. Simon Whitlock won wel met 4-2 van Ting Chi Royden Lam. In de koppelwedstrijd was Australië met 4-0 te sterk voor Hong Kong. 

Schotland had geen moeite met Zweden. Peter Wright won met 4-0 van Magnus Caris en Robert Thornton versloeg Peter Sajwani met 4-1. Engeland had moeite met Team USA. Phil Taylor won met 4-1 van Larry Butler en maar Adrian Lewis ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Darin Young. De beslissende koppelwedstrijd ging met 4-1 naar Engeland. 

Zondagmiddag zijn de kwartfinales. Nederland speelt tegen België. De overige kwartfinales zijn Noord-Ierland - Schotland, Wales - Australië en Engeland - Zuid-Afrika. Het format van de kwartfinale is hetzelfde als van deze ronde.