Bondscoach Caldas stelt drie hockeysters teleur

Merel de Blaey, Kitty van Male en Charlotte Vega doen niet mee aan het WK hockey in Den Haag. Het duo van Amsterdam en de speelster van Den Bosch zijn de laatste afvallers, maakte bondscoach Max Caldas donderdag bekend. Met het wegvallen van de drie speelsters is de volledige achttienkoppige WK-selectie bekend.

Den Bosch, Amsterdam en Laren zijn met elk vier afgevaardigden het best vertegenwoordigd. Drie speelsters van SCHC, twee van Oranje Zwart en een van Kampong maken de definitieve selectie compleet.

Het WK hockey duurt van 31 mei tot en met 15 juni. De vrouwen zijn ingedeeld in een poule met Japan, België, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Korea.

Volledige WK-selectie hockeysters:

Marloes Keetels, Lidewij Welten, Maartje Paumen, Margot van Geffen (Den Bosch), Kelly Jonker, Ellen Hoog, Eva de Goede, Jacky Schoenaker (Amsterdam), Joyce Sombroek, Willemijn Bos, Naomi van As, Kim Lammers (Laren), Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker, Roos Drost (SCHC), Frederique Derkx, Larissa Meijer (Oranje Zwart) en Xan de Waard (Kampong)